Home | Profil | ProduktSolarne Ulicne  Svetiljke Prirodna Svjetlost | Kontakt | Novosti|

 

    STEDITE ENERGIJU - Koristite Sunce

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svaki instalirani krovni Aktivni prozor na nasim zgradama predstavlja značajan korak poboljsanja klimatskih prilika na nasoj planeti !

Sun-Tracker  s dinamičnim ogledalima prati sunce i dovodi puni spektar dnevne svjetlosti u nasim zgradama. Pracenje se vodi s pomocu GPS tehnologije. To uključuje ujutro i navečer od minimalnog kuta 10 °iznad  horizonta. 

U usporedbi s električnim svjetlom, Aktivni Prozor proizvodi svjetlost ekvivalento 800 -1000 wati fluorescentne svjetiljke.
Znanstveni dokazi pokazuju da se ljudi osjećaju,rade i uče bolje  s prirodnim svjetlom nego s  električnim osvjetljenjem.

Zamislite promjene, ako svaka zgrada se koristi Aktivnim prozorima i sva energija koja bi se ustedila isključivanjem umjetnih svjetli do 10 sata na dan,u poslovne zgrade, škole,tvornice,javnim objektima i trgovinama. Za to vrijeme, temperatura ostaje konstantna u prostorijama.
Osim uštede energije za stotine i tisuće dnevnih svjetiljki u supermarketima,bolnicama, školama,poslovnim i industrijskim zgradama,istraga u odnosima između dnevne rasvjete i ljudskog ponašanja pokazuje:
Prednosti korištenja Aktivnog Prozora- SunTracker:

Trgovina na maloprodaje:
Napreduje 10 - 40%, ovisno od prodanih proizvoda i neučinkovitost postojećeg sustava umjetne rasvjete.

Učinak radnika:
Mjereno u produktivnosti, izostajanje s posla, stope pogrešaka  i nesreća. Sve se  poboljšaju dramatično pod prirodnom svjetlu.

Učenici i Studenti:
Poboljšanje rada od 7% do 26% u odnosu na učionice s umjetnom rasvjetom.

Kancelarijske Perfomance:
Sve ukupno timske performanse i sposobnosti da se nosi sa stresovima imaju Značajna poboljšanja.

 Oporavak Pacijenata:
Dokazano je da se ubrza dramatično kada su pacijenti izlozeni prirodnom svjetlu u odnosu na umjetnu  rasvjetu.

Aktivni prozor upravlja sunce u zgradama jedan sat nakon svanuca do jedan sat prije zalaska, i omogucava korisnicima da iskljuce umjetna svjetla tokom cjelog dana. 

Usteda jednog Aktivnog prozora, reducira 280.410,80 kg. CO2, 2813,29 kg.nitrogen and 488065 kg of sumpor dioxida.

Nitrogen oxid zagadjuje vazduh i formira smog.Nitrogen oxid steti zemljin ozonski sloj.

Kombinacija lumenskih perfomanci, smanjeni troskovi odrzavanja, dug zivot i mnogo niski nivo razvijene topline, cine ovaj sistem - energetski i odrzavajuci efikasan.

Sistem ima garancije 10 godina.

*SOLARIVA*-European Solar Engineering,Denmark.Adresse: Korskildelund 6, 2670 Greve. tlf.: +45 42243996.Fax :+45 36915001; email: info@solariva.com, www.solariva.com. Reg.CVR-nr.32 63 86 94,